PÁFRÁNY ANYÓ HÁZA


Vizes nemezeléssel, gyapjúból készült manóház levehető tetővel, nyitható ajtócskával.

A páfrányokat pamutfonallal hímeztem rá.

Az anyóka tűnemezeléssel született.


Ház: 26 cm magas ( ház: 11 cm, tető: 16 cm)

Manó: 4,5 cm magas


hasonló rendelhető


12.000,- Ft

Itt egy szép meserészlet hozzá Szentkúti Márta tollából, a szerző engedélyével:


„Egy falu szélén élt egy öregasszony. Mindenki elkerülte, mert boszorkány hírében állt. Igaz, sok betegségre tudott varázserejű főzetet készíteni, amitől ember-állat meggyógyult; mégis tartottak tőle.

Egyszer Szent János nap éjszakáján kiment az erdőbe a holdfénynél gyógyfüveket szedni. Mélyen meghajolva keresgélt, amikor egyszer csak a páfránybokorból fölvillant előtte egy fény, amit még sosem látott. Odakapott, és egy virágot látott a kezében - de csak egy pillanatig. Pillanat múlva üres volt a tenyere, de a feje fölött megszólalt egy madár:

- Sosem hittem volna, hogy valaki hamarabb hozzáér ehhez a virághoz, mint ahogy én lecsippenthettem volna.

- Álmodom? Vagy tényleg megértettem, amit a madár mondott? - tanakodott maga elé mormogva, még mindig hétrét görnyedve az öregasszony.

- Megértetted - felelt a madár -, és ezen túl érteni fogod minden állat beszédét; de még a fákét, virágokét, bokrokét, füvekét is. De nagy árat kell fizetned érte: ezen túl láthatatlan leszel az emberek szemeinek.

Azzal rászállt a páfrány csúcsára, a páfránylevelekből pedig ezernyi aprócska mag hullott az öregasszonyra. Tetőtől talpig beborították. Az asszony pedig akkora lett, mint egy erdei manócska.

- Itt lesz a házad - mondta a madárka - ezentúl te leszel Páfrány anyó."A házikó más színben is kérhető, illetve egyebet is tudunk rá álmodni, hímezni (pl rózsákat).

Elkészítési idő kb. 1 hét.