Kötött gyapjú kiskacsa I.

Pihe-puha szöszös gyapjúból kötött kiskacsa. Választható világos sárga vagy világos sárga- sötétebb sárga színű kacsa. 
Magassága: 12 cm Külső kötött rétege 100% természetes anyag: alpakafonal és selyem tartalmú  gyapjúfonal. Töltet: gyapjú vagy szilikonizált poliésztergolyó.  Szeme: hímzett.
Ha műanyag töltettel kéred, akkor mosható kézzel, langyos vízben. 
Világos sárga
Világos és sötétsárga keverék
Bézs színű kiskacsa
Az I. és II. kiskacsa együtt

Kötött gyapjú kiskacsa II.

Finom, puha gyapjúfonalból, kézzel kötött pelyhes kacsa játékfigura
Magassága: kb 14 cm. Testszíne választható: bézs+ sárga, vagy barna színű pelyhes kiskacsát tudok kötni. 
Ennek a fajta kiskacsának a külső kötött rétegében a pihés fonal miatt kevéske (2%) műszál van. Töltet: műanyag szilikonizált golyó, mert így nyugodt szívvel mosható. De ha szeretnéd, gyapjúval tömve is kérheted. Felár: 200,- Ft.Szeme: műanyag biztonsági szem. Rendelésre készül. Elkészítési idő 2-3 nap. 
Mosás: Bár a gyapjú nem koszolódik olyan könnyen, mint a pamut, de ha mégis mosni kell, akkor kézzel, langyos vízben ajánlott. Csavarni nem, nyomogatni lehet. Mosás után kicsit igazítsd formára, majd fektetve szárítsd. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük. 
4.200,- Ft/db

Kötött gyapjú nyuszi

Kis kézbe kívánkozó pufók kis nyuszi. Kézi kötéssel készül puha, selymes tapintású gyapjú- és alpakafonalból. 
A nyuszmusz kötött külső rétege 100% természetes anyag: a fonal kiemelkedő minőségű (a gyártó mondja), igazán puha tapintású! 
Töltet: minőségi szilikonizált poliésztergolyó, ezért a nyuszik moshatók. 
Szín: hupilila. Na jó, azt talán nem. :) De választhatsz színt, illetve a szín függ a készleten lévő fonalaimtól is. A képeken az eddig kötött variációkat lehet látni. Színötletek: világos bézs, barna, rozsdabarna, szürke, fekete, 2 színű: bézs/törtfehér. Farkincájuk és orruk törtfehér. Méret: kb 14 cm magas, 8 cm széles. 
Mosás: Bár a gyapjú nem koszolódik olyan könnyen, mint a pamut, de ha mégis mosni kell, akkor kézzel, langyos vízben (max 30 C)! Csavarni nem, nyomogatni lehet. Mosás után formára gyúrás után fektetve ajánlatos szárítani. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük, de pl egy törölközőre téve a fűtőtesten lehet szárítani. 
7.000,- Ft
Holland nyuszi
Puha gyapjúfonalból, kézzel kötött nyuszi játékfigura. A nyuszifajta neve holland törpenyúl, ami kicsit megtévesztő lehet, mert ez a legnagyobb méretű nyulam eddig. Egy igazi ölelgetős méret: 22 cm magas a feje búbjától a talpáig (ülve). Felálló füllel 26 cm. 
Kötött külső rétege 100% természetes anyag: alpaka- és gyapjúfonal. A képen szereplő nyuszik (rózsaszín meg egy szürke) már elkeltek, ugyanilyen vagy más színű nyulacskák rendelhetőek.
Töltet: szilikonizált poliésztergolyó. Ezért a nyuszi mosható: kézzel, langyos, kézmeleg vízben. Nyomkodni szabad, csavarni nem. Fektetve szárítandó a töltet kicsi helyre igazítása után. 
Kérésre gyapjúval tömöm, felár 900,- Ft
3 éves kor felett! Nagyon kicsiknek nem ajánlom, mer biztonsági műanyag szemet használtam, és mert a gyapjúfonal szőrös, szöszös. 
14.900,- Ft

Ruhás nyuszibaba


Öltöztethető kislány nyuszi. Az ár egy nyuszira és egy ruhára vonatkozik.
A nyuszi teste alpaka és gyapjúfonalból kötött. A külső részt minőségi, 100% természetes alapanyagú fonalból kötöttem, belül szilikonizált poliesztergolyócskákkal töltöttem, hogy a nyuszkó nyugodt szívvel mosható legyen. 
Ruha:A szamócakrém-piros ruha is teljesen természetes alapanyagú fonal: alpaka- és pamutfonal.  A ruha hátul 2 gombbal záródik. Levehető.További ruha: 1900,- Ft 
Magassága: 25 cm. Állni csak megtámasztva tud.  A képen látható nyuszi gazdára lelt. Hasonló rendelhető
14.000,- Ft
Öltöztethető cica
Ő itt egy öltöztethető fekete gyapjú macska. A cicát alapka és gyapjúfonalból kötöttem. Nagyon simogatható, mert pihe-puha gyapjúból van. Világos kék ruhácska is jár hozzá, ami levehető, hátul két gombbal záródik(gyapjú és pamut). Magassága: 23 cm. Állni csak megtámasztva tud. 3 éves kortól ajánlott, mivel biztonsági szemet használtam, és a fonal is szöszös. Kívül tehát ő egy 100% természetes alapanyagból kötött, pihe-puha, szöszös állatka. Belsejébe szilikonizált poliésztergolyó került, ezért mosható is. Bár a gyapjú elég nehezen piszkolódik, taszítja a szennyeződést.Mosás: Kézi mosás ajánlott, langyos vízben (max 30 C)! Csavarni nem, nyomogatni lehet. Szárítás fektetve. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük, de pl egy törölközőre téve a fűtőtesten lehet szárítani. 
9.900,- Ft 

Kötött bárány (nagy)

Buklé fonalból (5% poliészter, a többi gyapjú és alpaka) és tiszta gyapjúfonalból kötött ölelgethetős méretű bárányka. A képen látható egy tiszta fehér bárány fekete orral (elkelt) , de készülhet bézs/fekete színű bundával is, olyan színű orral, amilyet szeretnél.  
Magassága: 22 cm 
Töltet: szilikonizált poliésztergolyó. Kérésre gyapjúval is tömöm (felár 600,- Ft)- gyapjútöméssel nem lesz mosható. Szeme: műanyag biztonsági szem.

Rendelésre készül, elkészítési idő 1 hét. 

Mosás: Bár a gyapjú nem koszolódik olyan könnyen, mint a pamut, de ha mégis mosni kell, akkor kézzel, langyos vízben! Csavarni nem, nyomogatni lehet. Szárítás fektetve. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük. 
12.000,- Ft /db

Kötött gyapjú sárgarépa


Történt egyszer, hogy születtek a kötött gyapjú nyuszik egyre-másra, és egy idő után kezdtek sírdogálni, hogy ők bizony éhesek. Kötöttem hát nekik répákat is, nem csak sárgában, hanem mindenféle színben, mert ez a 100% alpaka fonal, amit használok, hihetetlenül gyönyörű színekben kapható . 
A répa külső rétege 100% természetes anyag: alpaka- és néha gyapjúfonal. Csupa gyapjas puhaság. Töltet: mosható, jó minőségű műanyag töltet, így a répák moshatók.Természetesen kártolt gyapjú töméssel is kérheted. Színe: az egyik képen számozva találod az elérhető színeket, üzenetben írd meg légy szíves a színszámokat.A répa hossza levél nélkül: 9 cm. 
900,- Ft/db3 db-os csomagban 2100 Ft/csomag

Kötött zöldségek

Pihe-puha szöszös gyapjúból kötött zöldségek megrendelésre. A szett 8 darabot tartalmaz: káposzta padlizsán sárgarépa- nagy sárgarépa- kicsi petrezselyem paradicsom paprika újhagyma Indulhat a gyerekkonyha! Ha csak egyik, vagy csak néhány zöldségre lenne szükséged ezek közül, csak szólj bátran! A káposzta/saláta színe kicsit más lesz, mert ez a fajta fonal már nem kapható.Összetétel: A zöldségek külső kötött rétege szinte mind természetes anyag: alpaka, gyapjú, pamut, a padlizsánban van 25% műszál. Töltetük: jó minőségű szilikonizált poliésztergolyó. Nagyon kicsiknek nem ajánlom, hiszen szőrös, szöszös. Aki még szájába veszi a dolgokat, azoknak ez a szett nem alkalmas. Mosás: kézzel, langyos vízben! Csavarni nem, nyomogatni lehet. Szárítás fektetve. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük, de pl egy törölközőre téve a fűtőtesten lehet szárítani. Elkészítési idő: pár nap. 
8.500,- Ft/szett

Kötött kisegér

Selymes tapintású 100% gyapjú- és alpakafonalból kötött egérke játékfigura. Méret: 12 cm magas. Ha egérkét szeretnél, akkor inkább világos szürkét rendelj, ha kis patkányt kérnél, akkor sötét szürkével kötve kérd. 
Magas minőségű, 100% természetes fonalból, puha gyapjú- és finom alpakafonalból kötöm. Szeme műanyag biztonsági szemmel megoldott, kérheted, hogy fekete gyapjúfonalból legyen a szeme. Töltet: szilikonizált poliésztergolyó. Kérésre gyapjúval is tömöm (felár 200 F)- gyapjútöméssel a játékfigura nem mosható. Rendelésre készül. Elkészítési idő: 2-3 nap.
A játékfigura pihepuha kis játszótárs lehet kisgyerekeknek, nagyobb zsebben is elfér. Vagy akár dekorációnak is használható. Kulcstartónak is (akasztható formában ) el tudom készíteni. 
Mosás: Kézzel, langyos vízben ajánlott. Csavarni nem, nyomogatni lehet. Mosás után kicsit gyúrd formára, majd fektetve szárítsd. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük.

4.900,- Ft/db

Kötött bárányka (kicsi)

A képen látható kötött bárányka megvehető. Kész termék.A rendelésre készülők lehetnek: barna bundájúak, fekete bundájúak, olyan színű orral, amilyet szeretnél.Elkészítési idő: 2-3 nap.
Hossza: 14 cm Külső kötött rétege: a buklé fonal miatt 2 % poliészter van az egész báránykában, egyébként gyapjú és alpakafonalból állTöltet: szilikonizált poliésztergolyó. Kérésre gyapjúval is tömöm (felár 200,- Ft)- gyapjútöméssel az állatka nem mosható. Szeme: hímzett.

Rendelésre készül, elkészítési idő 2-3 nap. 

Mosás: Bár a gyapjú nem koszolódik olyan könnyen, mint a pamut, de ha mégis mosni kell, akkor kézzel, langyos vízben! Csavarni nem, nyomogatni lehet. Szárítás fektetve. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük. 
4000,- Ft /db

Kötött tengerimalac

Selymes tapintású 100% gyapjú- és alpakafonalból kötött kis tengerimalac. Méret: 12 cm magas.
Szem: műanyag biztonsági szem.Töltet: szilikonizált poliésztergolyó. Kérésre gyapjúval is tömöm (felár 200 F)- gyapjútöméssel a játékfigura nem mosható. Rendelésre készül. Elkészítési idő: 2-3 nap.
A játékfigura pihepuha kis játszótárs lehet kisgyerekeknek, nagyobb zsebben is elfér. Vagy akár dekorációnak is használható. Kulcstartónak is (akasztható formában ) el tudom készíteni. 
A külső réteg gyapjúfonal, emiatt csak langyos vízben mosható, kézzel. Bár a gyapjú nem koszolódik olyan könnyen, mint a pamut, mert a gyapjú taszítja a piszkot. Mosás után fektetve szárítsd, de előbb gyúrd kicsit formára. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük.
4.900,- Ft/db
Maci alvóka 
Pihe-puha szöszös gyapjú- és alpakafonalból kötött alvóka-mackó.A feje szilikonizált poliésztergolyóval van töltve. A teste nincs töltve.Azt mondják, a gyapjú magába szívja az otthon illatát. Így ha magunkkal visszük - mondjuk oviba - az otthon biztonságot adó illata velünk lesz! Magassága: 30 cmMosás:Kézzel, langyos vízben. Csavarni nem, nyomogatni lehet. Szárítás fektetve. Forró fűtőtestre közvetlenül ne tegyük! Nagyon kicsiknek nem ajánlom, hiszen szőrös, szöszös. Aki még szájába veszi a dolgokat, azoknak ez a kis játékfigura nem alkalmas. A kék alapon készült fotók torzítják a maci színét! Nem ennyire világosbarna. A többi kinti fotón élethű a színe.
12.000,- Ft
Babzsákszett -gyapjú
A szett 6 db kötött gyapjú babzsákot, és egy zsinórral összehúzható bélelt (2 rétegű) tasakot tartalmaz.A babzsákokat gyapjú és alpaka fonalból kötöttem, nincs bennük műszál! Pihe-puhák, nem szúrnak.Töltet: gyöngybab vagy tarkabab.1 babzsák súlya: min. 50 g. Méret: kb 8x8 cmA babzsák színeit rendeléskor megbeszéljük: kívánságod szerint, ill. a készleten lévő fonalaimtól függ. Tasak:A tasak két rétegből áll (a belső réteg mindig pamutvászon) pamutzsinórral összehúzható, rugós zsinórszabályozóval rögzíthető.Készleten csak egy kevés van, de rendeléskor elmondhatod, hogy milyet szeretnél, hogy milyen színben gondolkodjunk. Lehet sima pamutvászon, mintás pamutvászon, vagy hímzett. A lehetőségek végtelenek.Most készleten (azért kérdezz rá) a következők vannak:
  • natúr színű lenvászon - katicabogár hímzéssel (kívül 100% len)
  • fahéj-barna színű lenvászon- katicabogár hímzéssel (kívül 100% len)
  • bordó alapon virágok - nyomott mintás pamutvászon (kívül 100% pamut)
  • tengerész nyomott mintás pamutvászon (kívül 100% pamut)
A tasak bélése: pamutvászon. Méret: kb 20x20x6 cm. A babzsákok moshatók: csak kézi mosás! Fontos a gyors mosás és gyors szárítás! Fűtőtestre közvetlenül ne tegyük! Egy konyharuhát terítsünk előbb a fűtőtestre. Vagy hagyjuk nyárra a tisztítást: árnyékos, szellős helyen szárítsuk, a lehető leggyorsabban! 
8.800,- Ft/szettBabzsák külön is kapható. 1300 Ft/babzsák 
Babzsákszett - pamut
Zsinórral összehúzható, 2 rétegű tasak, benne 6 db piramis alakú babzsákkal. 
Babzsákok:pamutvászonból varrt, pirmais alakú.Töltet: lancse/köles/gyöngybab/tarkabab- választható.1 babzsák súlya: min. 50 g. Méret: kb 8x8 cmA babzsák színeit rendeléskor megbeszéljük. 
Tasak:A tasak két rétegből áll, pamutzsinórral összehúzható, rugós zsinórszabályozóval rögzíthető.A két fajta babzsákszett alatti képeken láthatók, amiket eddig varrtam. Ilyeneket kérhetsz, vagy lehet épp van készleten. Vagy kérj olyat, amilyet szeretnél.Méret: kb 20x20x6 cm. 
A babzsákok moshatók: csak kézi mosás ajánlott, és gyorsan kell cselekedni! A magok nem szabad, hogy megdagadjanak a víztől! Ne adjunk nekik elég időt hozzá!  
6.800,- Ft/szett

Babzsák külön is kapható. 950 Ft/babzsák 

A babzsákok már kb 6 hónapos kortól bevethetőek (szülői felügyelet elengedhetetlen!), és sokáig használhatóak. Az én (teljesen egészséges fejlődésű) kisfiammal még 11 éves korban is játszottunk a babzsákokkal, dobom-elkapod játékokat. Egyszerű játék, mégis nagyon sok mindent fejleszt! Könnyebb megfogni, mint egy labdát, hiszen a labda elgurul, kicsúszik a kézből. A babzsák viszont idomul a kézhez, meg lehet szorítani, rá lehet tenni testrészekre, korai szakaszban segít megtanulni a nyúlás-fogást, egyensúlyozni lehet vele, koordinációs készségek fejlesztéséhez is hasznosak. A gyermeki fejlődés minden szakaszában hasznukat lehet venni! 
Nemezelt virágtündér
A tavaszi virágok közül a gyöngyike lakója ő. 
Technika: tűnemezelés.
Szeme hímzőcérnával, jelzés értékűen varrt.
Összetétel: új-zélandi paplangyapjú, ausztrál merinó szalaggyapjú, zseníliadrót.
Keze, lába mozgatható, mert zseníliadrótból van, tehát integetni is tud, ha kell, vagy le tud ülni, mert térdeit be tudja hajlítani.
Virág (virághagymával) is kérhető hozzá, ami további 1.000,- Ft. 
4.950,- Ft/tündérke