Munkáim

Összeválogattam pár olyan munkámat, amelyek az évek során kerültek ki a kezem alól. Készültek ajándéknak, saját részre, kérésre, a szakkörökön, és ki tudja már milyen egyéb célból. Fő, hogy örömet okoztak: a használónak is és nekem is, amíg elkészültek.

Gyapjúból karácsonyfa gömböt nemezeltem tavaly. A megajándékozott igencsak örült neki, a legjobb helyre került!

A gömböknél maradva... A Ligetszépe meseterápia kapcsán találkoztam ezzel a gyerekeknek való terápiás eszközzel. Nemezelt labda üveggolyóval a közepén. Az üveggolyóra a kellő súly megléte miatt van szükség. Ha megvan a nemezelt labda, kezdődik az egész labda kihímzése pamutfonallal. Nagy munka, hosszú órák munkája. De az örömteli odafigyelés mindig meghozza a gyümölcsöt: a nemezlabdák méltó helyre kerültek!

Addig nemezeltem ezt a báránykát, míg meggyógyultam, amikor történt egyszer, hogy ágyban kellett lábadozni pár napot. Az ember nem ülhet tétlenül....

Ez itt egy karácsonyi ajándékcsomag három testvérnek. A nagy hal alakú párna a pár éves kisfiúé, a Waldorf-jellegű baba a kislányé, a nagyobb leányka jussa a finom pasztell színekkel hímzett neszesszer.

Gyapjúból szőtt, pénztárcakerettel záródó szemüvegtok, mobiltartó, vagy ahogy tetszik. Az aprópénztárca adta az ötletet kedves megrendelőmnek.

Szintén az aprópénz-tárca ihlette ezt a megrendelésre készült gyapjúból szőtt, fémkeretes alkalmi táskát. A kérés annyi volt, hogy természetes fehér alapon valami sárgát szőjek. Ezt hoztam ki magamból.

A magyar népművészet kincsei közül rám a legnagyobb hatást a székely festékesek tették. Ez a magyar gyapjúszövési technika rokon a régi nomád népek által használt szőnyegekkel. Geometrikus mintákat használ. Az egyik ilyen mintát rózsának hívják, ezt applikáltam ebbe a gyapjúfonalból szőtt, pamutvászonnal bélelt, belül zsebes, bőrpánttal ellátott női táskába. Több éve szolgál engem. Kedvencem.

Szövött gyapjútárca, aprópénzeknek használom. Évek óta a társam. Saját festésű 100% merinó gyapjúból szőttem, pamutvászonnal béleltem. A "rozmaring" minta sárga színéhez a növényeket a szomszédos beépítetlen telekről szedtem. Jó helyen élünk: kincseket lehet találni!

Kulcstartó kísérlet: a húzózáras kis neszesszerbe belevarrtam a szalagszövött gyapjút.

Ez egy kis sárga len ruha, 1 éves kislánykának varrtam. A ruhával bíztak meg, de ha lehet, bele kell csempészni egy kis gyapjút! Ezért aztán gyapjúfonalból markaméztam egy kis övet neki.

Itt én vagyok a vizsgaanyagomba felöltözve. A záróvizsgán blézert varr az ember.