Bemutatkozás

A mesék világát szeretném közelebb hozni az emberekhez, belecsempészni a mindennapokba:  a gyerekek játékaiba, a felnőttek napi használati tárgyaiba, amiket természetes anyagból: gyapjúból, pamutból készítek. Mert az Óperenciás tengeren túl van az igazság, a művészi formában megfogalmazott morális tanítás, ott vannak a válaszok az élet működésére. Egy igaz forrásból jövő mese erősít, boldogít, mert aktivizálja a mindenkiben ott rejlő öngyógyító erőket! 

Az én mesém ott kezdődött, hogy gyerekkoromban volt egy vágyott képem: Nagy odvas fa árnyékában kicsiny ház, abban varrogat, kötöget Barika babákat, babaruhákat, és boldogan él, míg a világ s még két nap. Ez szép is lett volna, de jött a farkas, és letérített az útról. Tudjuk. Piroska is így járt. 

Lett belőlem kertészmérnök, tolmács, fordító. De ahogy Dante az emberélet útjának felén egy nagy sötétlő erdőben találta magát, úgy én a Keszthelyi Népművészeti Alkotóház kapuja előtt találtam magam. Szövést, hímzést, nemezelést tanultam/tanulok a szakma nagyjaitól. Egy idő után elvégeztem a Női szabó okj-t is, így a varrás szakmai berkeibe is belekukkanthattam. 

Nagy fordulópont volt az életemben, amikor a meseterápiával találkoztam. A Ligetszépe meseterápiával Szentkúti Mártánál Keszthelyen. Hiszem és látom, mert tapasztalom, hogy a mese működik! Megindító látni, mikor egy gyermek tátott szájjal hallgatja a mesét, látszik, hogy nincs jelen, hanem a belső világában alkotja a kis képeit, és milyen boldog lesz tőle! 

Azt mondják, hogy a természetes anyagok érintése, a velük való foglalkozás boldogsághormonok termelésére serkenti a szervezetet. Endorfin termelődik, stresszhormon lebomlik.

Tessék! Dupla öröm! A mese is boldogít, a gyapjú érintése is boldogít!

Sőt! Még én is boldog vagyok, hogy ezeket a természetes anyagból készült dolgokat készíthetem!

Nekem öröm megalkotni, Neked öröm használni! Közben pedig mesélünk! Mert ez nem mese! Ez az igaz forrás! Aki nem hiszi, járjon utána!

Boldog meséket mindenkinek!

Barika