Bemutatkozás

Ez itt én vagyok, Barika. Ez a honlap pedig az én alkotói világom.

Ez a belső világ sok ideig csirázott bennem. Dédelgettem, nevelgettem: sok időt töltöttem a természetben, sokat fürkésztem az erdőt, sokat olvastam, így érlelődött lassan, csendesen.

A nyári iskolai szüneteket Székelyföldön töltöttem: kitörölhetetlen emlék a fenyves suhogása, a juhnyáj kolompolása az esztenán, a kézzel kaszált friss fű illata. Itt alakult ki bennem a gyapjú szeretete is, hiszen a székelyek sokrétűen használják fel a mindennapjaikban.  

Kertészmérnök, tolmács-fordító vagyok, de a legjobban akkor érzem magam, ha kézműveskedhetek.

Gyerekként megtanultam az alapvető kézműves technikákat, a Keszthelyi Népművészeti Alkotóház szakkörein pedig felnőttként sokat tanultam a nagyoktól: szövést, hímzést, nemezelést. Majd ezután Női szabó okj végzettséget is szereztem.

Közben a két - szép szál legényke - fiacskám elvezetett  engem a meseterápiához. Ma már sokat vagyok együtt Ligetszépe meseterapeutákkal, akik értékes segítő munkát végeznek, hogy egyre több lelkükben, szellemükben egészséges ember legyen ezen a világon, akik megtalálják küldetésüket, és akik nem bolyonganak a sűrű ködben céljuk vesztetten, boldogtalanul.

Egy igaz forrásból jövő mese erősít, boldogít, mert aktivizálja a mindenkiben ott rejlő öngyógyító erőket! A mesében ott vannak az ősképek, amik arra emlékeztetnek, hogy van segítség, és ezzel a segítséggel legyőzhetjük az akadályokat. Így leszünk boldogok a mese által!

Tudományosan bizonyított, hogy a természetben járás, a természetes anyagok (pl. a gyapjú) érintése boldogsághormonok termelésére serkenti a szervezetet. Endorfin termelődik, stresszhormon lebomlik!

Ezért használok természetes anyagokat, ezért hímzem a természet képeit, ezért nemezelek mesei elemeket. Én így tudok hozzájárulni ahhoz, hogy minél több embertársam, minél több gyermek boldog legyen, és igaz dolgokat kapjon. S miközben alakul a kezeim alatt a munka, még én is boldog leszek tőle. 

Neked öröm használni, nekem öröm megalkotni. Így minden jó, ha a vége jó. Ugye?! Hát nincs igaza a mesének? De! Én megmondtam. A mese igaz!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Barika